AZ Sint-Jan Brugge

De dienst kinderendocrinologie is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van hormonale stoornissen van de geboorte tot de adolescentie.
Dit omvat problemen rond de groei (te groot of te klein gestalte), de puberteit (te vroege of te late puberteit), maar ook stoornissen in de schildklier-, hypofyse en bijnierwerking. Dit laatste kan soms leiden tot vroegtijdig optreden van beharing of overmatige lichaamsbeharing.

De dienst kinderendocrinologie behandelt stoornissen in de vethuishouding zoals familiale hypercholesterolemie of andere lipidenstoornissen.
Kinderen met overgewicht en obesitas worden opgevolgd door een enthousiast multidisciplinaire team. Ook voor eetstoornissen wordt een aangepaste behandeling opgestart.

Er worden ook kinderen met bepaalde syndromen opgevolgd en behandeld, zoals Turner en Klinefelter syndroom, Noonan en Prader – Willi.

De dienst staat onder leiding van Dr. Sylvia Depoorter. Dr Depoorter is algemeen kinderarts met een subspecialisatie in de kinderdiabetologie en kinderendocrinologie.

Naam Ziekenhuis URL Ziekenhuis Plaats
Dr. Sylvie Depoorter AZ Sint-Jan Brugge https://www.azsintjan.be/nl/diensten/kindergeneeskunde/kinderendocrinologie/kinderendocrinologie Bruges
Naam
Dr. Sylvie Depoorter
AZ Sint-Jan Brugge
Bruges
https://www.azsintjan.be/nl/diensten/kindergeneeskunde/kinderendocrinologie/kinderendocrinologie

Neem contact op met een specialist

Op deze website worden geen adviezen gegeven of diagnoses gesteld. Deze website is uitsluitend bedoeld voor het geven van informatie. Hebt u vragen? Praat met uw huisarts of neem contact op met een specialist.