Humatrope tijdelijk onbeschikbaar

Eli Lilly wenst u op de hoogte te brengen van een tijdelijke onbeschikbaarheid van Humatrope® (somatropine) vanaf eind augustus tot eind december 2022; de officiële kennisgeving zal zicht-baar zijn op PharmaStatus.
De onbeschikbaarheid wordt veroorzaakt door een tekort aan oplosmiddel. Hierdoor is Lilly niet in de mogelijkheid om u een snelle oplossing te bieden.
Daarom adviseren wij u voor de meeste indicaties van Humatrope een alternatieve behande-ling onder de groeihormonen te overwegen. In deze specifieke situatie waarin de arts besluit om van de ene naar de andere over te schakelen, moet deze omschakeling gepaard gaan met de nodige follow-up en moet de wijziging nauwkeurig worden genoteerd (richtlijnen van het FAGG).
Niettemin is Humatrope het enige groeihormoon met de registratie en terugbetaling in SHOX. Om een oplossing te bieden voor de continuïteit van de behandeling in de SHOX-indicatie, zijn we in gesprek met het FAGG en het RIZIV. Wij houden u op de hoogte zodra er meer informatie beschikbaar is.
Indien u medische vragen heeft, kan u onze medische informatiedienst contacteren op Be.me-dinfo@lilly.com en +32 2 548 84 94
Bedankt voor het begrip,

 

2022 08_Humatrope onbeschikbaarheid_final

Neem contact op met een specialist

Op deze website worden geen adviezen gegeven of diagnoses gesteld. Deze website is uitsluitend bedoeld voor het geven van informatie. Hebt u vragen? Praat met uw huisarts of neem contact op met een specialist.