AZ Sint-Jan Bruges

De dienst kinderendocrinologie is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van hormonale stoornissen van de geboorte tot de adolescentie.
Dit omvat problemen rond de groei (te groot of te klein gestalte), de puberteit (te vroege of te late puberteit), maar ook stoornissen in de schildklier-, hypofyse en bijnierwerking. Dit laatste kan soms leiden tot vroegtijdig optreden van beharing of overmatige lichaamsbeharing.

De dienst kinderendocrinologie behandelt stoornissen in de vethuishouding zoals familiale hypercholesterolemie of andere lipidenstoornissen.
Kinderen met overgewicht en obesitas worden opgevolgd door een enthousiast multidisciplinaire team. Ook voor eetstoornissen wordt een aangepaste behandeling opgestart.

Er worden ook kinderen met bepaalde syndromen opgevolgd en behandeld, zoals Turner en Klinefelter syndroom, Noonan en Prader – Willi.

De dienst staat onder leiding van Dr. Sylvia Depoorter. Dr Depoorter is algemeen kinderarts met een subspecialisatie in de kinderdiabetologie en kinderendocrinologie.

Name Hospital Hospital Link City
Dr. Sylvia Depoorter AZ Sint-Jan Bruges https://www.azsintjan.be/nl/diensten/kindergeneeskunde/kinderendocrinologie/kinderendocrinologie Bruges
Name
Dr. Sylvia Depoorter
AZ Sint-Jan Bruges
Bruges
https://www.azsintjan.be/nl/diensten/kindergeneeskunde/kinderendocrinologie/kinderendocrinologie

Contact a specialist

This website is not intended to provide advice or a diagnosis. This website is only intended to provide information. Do you have questions? Talk to your doctor or contact a specialist